ТЕМА: Forex Makedonija Arena Swiss Skopje

Пазари на капитал во светот: акции, обврзници, фондови, фјучерси, опции, форекс...

Re: Forex Makedonija Arena Swiss Skopje

Темаод Bay1 » 17 Дек 2014, 11:34

Со дневен обрт од повеќе од 3 трилиони долари, Forex нуди извонредни можности за профит. Милиони луѓе од целиот свет секој ден со децении го користат. Сепак, се уште има голем број на луѓе никогаш не слушнале за овој тип на тргување и овој начин на заработка.
Тука е она што треба да го направите за да почнете и вие да се тргувате и да заработувате пари во Forex :

1. Прво и најважно е да изберете брокер преку кој ќе имате допир до глобалниот финансиски пазар.

2. При таков избор особено обратете внимание со кои Спредови и Свап стапки,ви нудат да тргувате-

3. Дали Платформата на брокерот калкулира на Пипс, (Pips e најмала вредност на валутен пар) наместо со Спредови.

Пример:

EURUSD 1.2541- / 1.2544- = 3.0 Spredova
EURUSD 1.25413 / 1.25423 = 1.3 Pips

4. Многумина брокери нудат тргување со 3 Спредови ширина а тоа е многу голема ширина не само за трговците од нашиот регион него за секој тредер.

5. Бидете стрпливи и информирани

- Ние нудиме најниски флексибилни Спредови кои можете да ги видите во нашиот вебсајт, пример за ЕУР/УСД само со 1 Спред ширење.

- Нашата Платформа ( Швајцарска технологија) калкулира на Пипс.

- Со нас не се клиентите само трејдери него пре свега луге

- Отворете демо сметка за тргување и вежбајте со фиктивни сретства (пари).

http://fxarena.ch/page/free-30-day-demo/
Прикачувања
Spreads-Spredovi-Forex-Makedonija-Arena.png
Spreads-Spredovi-Forex-Makedonija-Arena.png (57.53 КиБ) Видено 7210 пати
Bay1
 
Мислења: 31
Зачленет: 11 Ное 2014, 01:37

Re: Forex Makedonija Arena Swiss Skopje

Темаод Bay1 » 28 Дек 2014, 14:36

Стандарди за квалитет на највисоко ниво.

Цврста Конкурентна понуда
Силни перформанси платформи
Глобална регулирана група
Сервис и поддршка


http://www.fxarena.ch/page/trading-conditions/
Прикачувања
Chart_Arena_Forex_Makedonija.jpeg
Chart_Arena_Forex_Makedonija.jpeg (183.57 КиБ) Видено 7138 пати
Bay1
 
Мислења: 31
Зачленет: 11 Ное 2014, 01:37

Re: Forex Makedonija Arena Swiss Skopje

Темаод Bay1 » 30 Дек 2014, 16:51

Najdobar Forex Broker vo Svajcarska Arena Swissquote 2012

Best Forex Broker of Switzerland 2012

Najdobar broker vo transparentnost - Arena Swissquote 2013

Most Transparent Broker 2013

Najdobar Broker za izvrsuvanje na nalozi Arena Swissquote 2013

BEST Execution Broker - Arena Swissquote 2013

http://www.forex-awards.com/forex-awards-winners-2013/

http://www.fxarena.ch
Прикачувања
MostTransparentBroker.png
Most Transparent Broker in the World
MostTransparentBroker.png (5.84 КиБ) Видено 7100 пати
BestExecutionBroker.png
Best Execution Broker
BestExecutionBroker.png (5.87 КиБ) Видено 7100 пати
308996_356864751057419_1856467598_n.jpg
Best Forex Broker of Switzerland 2012
308996_356864751057419_1856467598_n.jpg (39.19 КиБ) Видено 7100 пати
Bay1
 
Мислења: 31
Зачленет: 11 Ное 2014, 01:37

Re: Forex Makedonija Arena Swiss Skopje

Темаод Позитивен » 15 Јан 2015, 16:04

Редно беше ова да се случи со Франакот :) Швајцарска банка го одврза од ланец :) Сега ми е нејасно дали ќе продолжи да расте или треба да почне полека да се враќа на старото ниво бидејки каматните стапки ги намалија на -0,75% ?
Кориснички аватор
Позитивен
 
Мислења: 41
Зачленет: 08 Aпр 2014, 20:39

Re: Forex Makedonija Arena Swiss Skopje

Темаод Bay1 » 18 Јан 2015, 17:17

Овие намери на СНБ, сепак, беа предвидливи или познати и на ФЕД и ЕЦБ дури порано а најдоцна од есента 2014 година. Според тоа, останува прашањето зошто СНБ минималната стапка го воведе во моментов.

Јордан на прес-конференција во Цирих немаше јасен одговор. Тој одговорил дека оваа одлука се однесува само на "различни случувања во последните неколку недели", но без извршување на она што тој сака со тоа да каже.

Јордан заминувал со цел да се одговори на прашањето од страна на шпекулантите.

СНБ во последните неколку недели, во голема мера мораше да интервенира на девизниот пазар за да се брани минимумот во девизниот курс што не можеше да одговори за уште инфлација во билансот на состојба кај СНБ.

Сепак, Јордан го отфрли ова тврдење. Големиот притисок на минимум девизниот курс не е одлучувачки, изјави тој, осврнувајќи уште еднаш на меѓународниот развој.

Стравот од повторно избувнување на кризата со еврото
Дали оваа знаци дека еврото ќе заминува и ќе се замени со друга валута??????????

Поблиску е причината и претпоставката дека СНБ за овој развој повеќе од јавноста знае. На пример, дека кризата со еврото, всушност, ќе се влоши значително повторно во наредните месеци. Обраќање на претседателот на СНБ во секој случај може да се протолкува како индикација. "Укинувањето на минимумот на девизниот курс подоцна за шест до дванаесет месеци ќе имаа поголеми несакани ефекти", рече тој.

Овие несакани ефекти Јордан само може да значи дека со одржување на минимална цена на билансот на СНБ уште е значително повеќе подуени отколку што би било и денес. Влијанието на притисокот на швајцарскиот извозниот сектор, сепак, не може да биде пропратен ефект.

Меѓутоа, Народната банка сака да продолжи да интервенира во побарувачката на девизниот пазар. Над сè, тие вчера ги намалиа каматните стапки и понатаму.

Веднаш комерцијалните банки мора да плаќаат за депозити во СНБ 0,75 проценти казна стапка. Позајмувањето на пари помеѓу комерцијалните банки во иднина ќе има повисоки трошоци за давателот. Со овие мерки, СНБ ќе го направи швајцарскиот франк неатрактивно за странските инвеститори.

Народната банка се потпира на застрашување

Јордан во четврток најави дека дури и Народната банка е изненадена од ефективноста на оние негативни каматни стапки кои се веќе воведени во средината на декември.
"Воведувањето на негативни каматни стапки го зголеми опсегот за акција", рече тој. По стеснување минималната цена на Народна банка со негативни каматни стапки очигледно се најде начин да се биде во можност да избереме повеќе слободни можности за одлучување.

Повторно, ова треба да биде еден од поттикнувачите на нагло промена на курсот од страна СНБ. Народната банка веројатно го има во оглед на очекуваното силни реакции: Подобро крај со ужас од хорор без крај.

Повеќе ќе дознаеме како ќе реагира и кава акција ќе спроведува ЕЦБ во четврток на 22.01.15 во 13.30 часот.

Другите вести од европско подрачје во истиод ден во 11:00 часот не се од голема значителност.

http://www.fxarena.ch
Прикачувања
Forex Devizen Kapital Makedonija.jpg
Forex Devizen Kapital Makedonija.jpg (186.6 КиБ) Видено 6957 пати
Bay1
 
Мислења: 31
Зачленет: 11 Ное 2014, 01:37

Re: Forex Makedonija Arena Swiss Skopje

Темаод Bay1 » 19 Јан 2015, 13:43

#Preporaka

Јен парови формираат Bullish пресврт модел.

BUY 117.20
Sell 119.60
Прикачувања
ShowRecommendationChartImage.ashxUSDJPY1.png
Preporaka 18.01.215
ShowRecommendationChartImage.ashxUSDJPY1.png (28.52 КиБ) Видено 6948 пати
ShowRecommendationChartImage.ashxUSDJPY.png
Preporaka 19.01.2015
ShowRecommendationChartImage.ashxUSDJPY.png (79.28 КиБ) Видено 6948 пати
Bay1
 
Мислења: 31
Зачленет: 11 Ное 2014, 01:37

Re: Forex Makedonija Arena Swiss Skopje

Темаод Bay1 » 20 Јан 2015, 21:01

#Momentalno 20.01.2015- USDJPY 118.70 nasa analiza e uspesna.
Прикачувања
USDJPY-Forex Arena Swiss 20.01.2015.png
USDJPY-Forex Arena Swiss 20.01.2015.png (55.36 КиБ) Видено 6925 пати
Bay1
 
Мислења: 31
Зачленет: 11 Ное 2014, 01:37

Re: Forex Makedonija Arena Swiss Skopje

Темаод Bay1 » 27 Јан 2015, 17:36

Forex Arena Member of Economic Chamber of Macedonia Стопанска комора на Македонија

Форекс Арена Свисс компанија-членка на Стопанската комора на Македонија.

Forex Arena Swiss kompani-anëtare e Odës ekonomike të Maqedonisë.

http://www.mchamber.mk/%28S%28kg0bdrughicdyda2fu5bea55%29%29/default.aspx?lId=1&mId=23&smId=0&cId=0&pId=1
Прикачувања
FACTA-Logo-en.jpg
FACTA-Logo-en.jpg (21.13 КиБ) Видено 6868 пати
Bay1
 
Мислења: 31
Зачленет: 11 Ное 2014, 01:37

Re: Forex Makedonija Arena Swiss Skopje

Темаод Bay1 » 29 Јан 2015, 17:25

Manchester United Partnership
Official Forex & Online Financial Trading Partner of Manchester United

http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... x?pageNo=1
Прикачувања
Forex_Arena_Makedonija_10_Manchester_1.jpg
Forex_Arena_Makedonija_10_Manchester_1.jpg (200.9 КиБ) Видено 6837 пати
Bay1
 
Мислења: 31
Зачленет: 11 Ное 2014, 01:37

Re: Forex Makedonija Arena Swiss Skopje

Темаод Bay1 » 29 Јан 2015, 18:25

Прикачувања
eurusd132.jpg
eurusd132.jpg (35.72 КиБ) Видено 6835 пати
Bay1
 
Мислења: 31
Зачленет: 11 Ное 2014, 01:37

ПредходноСледно