ТЕМА: Пензиски фондови НЛБ или КБ

Инвестициски фондови

Пензиски фондови НЛБ или КБ

Темаод Sanda » 24 Jул 2014, 08:34

Здраво.

Вработена сум пред кратко време и треба да се пријавам во некој од пензиските фондови, а воедно планирам да започнам и со доброволно штедење во некој од фондовите.

Дали има некој информација кој фонд работи подобро, односно подобро ги оплодува парите и дава подобри услуги за неговите членови?
Млада / Згодна / Неопходна
Кориснички аватор
Sanda
 
Мислења: 33
Зачленет: 24 Jул 2014, 08:30

Re: Пензиски фондови НЛБ или КБ

Темаод Позитивен » 24 Jул 2014, 09:44

NLB Nov Penziski Fond e podobar! Pokazuva podobri rezultati od KB Fond.
Кориснички аватор
Позитивен
 
Мислења: 41
Зачленет: 08 Aпр 2014, 20:39

Re: Пензиски фондови НЛБ или КБ

Темаод BLEKSON » 29 Jул 2014, 14:25

NLB definitivno
BLEKSON
 
Мислења: 24
Зачленет: 06 Maј 2014, 08:30

Re: Пензиски фондови НЛБ или КБ

Темаод Sanda » 30 Jул 2014, 08:10

Имате некој доказ дека е подобар, или вие сте си членови таму па сакате да ви се приклучам во друштвото? :D
Млада / Згодна / Неопходна
Кориснички аватор
Sanda
 
Мислења: 33
Зачленет: 24 Jул 2014, 08:30

Re: Пензиски фондови НЛБ или КБ

Темаод Позитивен » 30 Jул 2014, 14:24

Па не би се зачлениле во НЛБ Нов Пензиски Фонд ако не е подобар ;)
Кориснички аватор
Позитивен
 
Мислења: 41
Зачленет: 08 Aпр 2014, 20:39

Re: Пензиски фондови НЛБ или КБ

Темаод BLEKSON » 31 Jул 2014, 08:52

Sanda ,
ti prasa koj e podobar i koj podobro raboti i ti odgovorivme.Ako sakas detalna analiza , pobaraj im godisni izvestai.
Prinosot na NLB e pogolem od KB.
NLB vo 2013 godina ima prinos od 8,54% a KB ima prinos od 8,00%
pozdrav
BLEKSON
 
Мислења: 24
Зачленет: 06 Maј 2014, 08:30

Re: Пензиски фондови НЛБ или КБ

Темаод Naum » 11 Феб 2015, 11:57

Сандра мој совет да си обезбедиш пензија преку осигурителна компанија, најсигурен извор на заштита на твојте сретства , одлично оплодување на твојте пари и воедно заштита за тебе и твоето семејство.
Јас сум член во компаниите и имаат одлични бенефиции, доколку ти треба поопширни информации контактирај ме
Naum
 
Мислења: 1
Зачленет: 11 Феб 2015, 11:25

Re: Пензиски фондови НЛБ или КБ

Темаод Sanda » 18 Maр 2015, 08:55

Можеби имаш право Наум, само отров досадни се тие со животните осигурувања.
Млада / Згодна / Неопходна
Кориснички аватор
Sanda
 
Мислења: 33
Зачленет: 24 Jул 2014, 08:30

Re: Пензиски фондови НЛБ или КБ

Темаод Јонче » 18 Maр 2015, 09:36

Не ми спомнувај за тие агентите од животно осигурување. Еден така добро ми има одземено 2 саати од животот, ми идеше да го фрлам од прозор.
Обожавам зборови од типот на Експропријација, Оториноларингологија...
Кориснички аватор
Јонче
 
Мислења: 22
Зачленет: 24 Jул 2014, 08:43